KOSGEB Kredisi Nasıl Alınıyor?

KOBGEB Kredisi, iş kurmak isteyip de sermaye bulamayanlara uygun koşullarda kredi sağlamayı hedefleyen bir kredi türü... KOSGEB isminin açılımını yaptığımızda karşımıza Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelheri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı anlamına geliyor. Türkiye Cumhuruyeti'ne bağlı bir devlet kuruluşu olan KOSGEB, kendi işinin patronu olmak isteyenlere kredi desteği sağlarken aynı zamanda Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Kredi Faizi Desteği gibi çeşitli programlarıyla kendi işini kurmak isteyenlerin yolunu açıyor.

Kurulduğu günden beri esnaf ve KOBİ'lerin yoğun talebiyle karşılaşan KOSGEB'e yapılan tüm başvurular hemen değerlendirmeye alınıyor. Verdiği kredilerle istihdama da katkıda bulunan KOSGEB kredilerin geri ödeme şartların da uygun olduğu gözleniyor. KOSGEB Kredisi almak için kuruluşun resmi internet sitesine online başvuru yapmak yeterli oluyor. Veri tabanına kayıt olduktan sonra istenen belgelerle KOSGEB'e başvuru yapılıyor. İnternet ortamını kullanmak istemeyenler için KOSGEB'in ülkemizdeki 23 bankayla anlaşması olduğunu hatırlatalım. KOSGEB'den kredi almak için bu bankalardan birisini ziyaret edenlere gerekli bilgi veriliyor.

Faiz oranları ve ödeme koşulları hayli uygun olan KOSGEB Kredisi'ne başvuru yapmadan önce kurmayı düşündüğünüz iş hakkında araştırma yapmanız, kar ve zarar analizini ortaya çıkartmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca kuracağınız iş için bir dükkan kiralamanız kredi sürecini hızlandırıyor. Çok önemli bir husus daha var. KOSGEB'e gidip, "ben iş kuracağım" diyerek kredi aldıktan sonra parayı başka amaçlar için (örneğin borç ödemek gibi) kullanabileceğinizi sakın düşünmeyin. Çünkü KOSGEB yetkilileri, kredi kullanımıyla ilgili tüm süreci yakından izliyor ve yalnız bırakmıyorlar. Kurduğunuz işi geliştirmeniz için her an destek sağladıkları gibi doğru amaçla kullanıp kullanmadığınızı da gözlemliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder