Kefilsiz İhtiyaç Kredisi Nedir

Yıllar önce bankalar ilk kez ihtiyaç kredisi kullandırırken genellikle kefil gösterme şartı aranıyordu. Ancak son yıllarda ihtiyaç kredileri için kefil gösterme zorunluluğu ortadan kalktı. Bankalar ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi gibi tüketici kredi kampanyalarında kefil şartı aramıyorlar. Bu nedenle artık hemen hemen tüm kredilerin kefilsiz olarak kullandırıldığını söyleyebiliriz. Kefilsiz ihtiyaç kredileri değişik isimlerle de veriliyor: Eğitim kredisi, tatil kredisi, bayram kredisi, sonbahar kredisi, yılbaşı kredisi gibi. Kefilsiz ihtiyaç kredileri denildiğinde şahıs olarak kefalette bulunacak kişinin aranmadığı anlamı çıkıyor. Ancak kefalet şartı şahıs kefaleti yanısıra maddi kefalet şeklinde de olabiliyor. Maddi kefalet şartı genellikle yüksek tutarlı kredilerde ya da gelir belgelendirmesi konusunda sorunlar yaşandığında istenebiliyor. Maddi kefalet genellikle gayrimenkul rehni ya da banka mevduat hesabı gibi menkul değerlerin gösterilmesi şeklinde talep ediliyor.

Kefilsiz bireysel ihtiyaç kredileri faizsiz peşin komisyonlu krediler, az faizli dosya masraflı krediler, faizsiz dosya masraflı krediler ve masrafsız faizli krediler gibi değişik türleriyle karşımıza çıkıyor. İhtiyaç kredilerinde maksimum vade süresi 36 ay olduğu için kredinin kefilli ya da kefilsiz kullanılması vade açısından bir değişiklik oluşturmuyor.

Kefilsiz ihtiyaç kredisine başvuru banka şubelerinden, telefon bankacığı ile, sms ile cep telefonundan ya da internetten yapılabiliyor. İnternetten ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak için bankaların internet sitelerinde yer alan başvuru formlarını doldurmak yeterli. Başvuru sonuçları çok kısa zaman içerisinde genellikle cep telefonuna kısa mesaj olarak geliyor. (kredi haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder