Kredi Kartı Borcunu Başka Banka Kartına Devretmek Avantajlı mı

Kredi kartları günlük hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi. Kartları sunduğu kullanım kolaylığı ve sağladığı alışveriş avantajları nakit yerine kredi kartı kullanmamıza neden oluyor. Kuşkusuz borcun daha sonra ödenecek olması da kartları cazip kılıyor. Ancak kredi kartı kullanırken zaman zaman bu borcun kendi borcumuz olduğunu unutuyoruz. Ödemeler aksamaya ve gecikmeye başlayınca yüksek faizler kart borçlarını kısa zamanda katlıyor. Kredi kartı ekstre ödemelerini belirli bir dönemde bile aksatmış olanlar kısa süre içinde ödenemez kredi kartı borçlarıyla karşı karşıya kalıyorlar.

Taksitle altın alıp kredi kartı borcu ödemek yakın zamana kadar bir çıkış yolu olarak görülüyordu. Ancak kredi kartına taksitle altın satışı yasaklandı. Kredi kartından nakit çekip kredi kartı borcu ödemek de soruna çare olmuyor. Çünkü her iki yöntemde de vade farkı ve faiz oranlarının yüksekliği sorun yaratıyordu. Biriken kredi kartı borçlarının ödenmesi için bankalar birkaç yıl önce yeni bir çözümle karşımıza çıktılar: Kredi kartı borcunu taksitlendirmek. Bu yöntemle kredi kartı borcu yeniden yapılandırılarak belirli bir vadeye yayılıyor ve taksitle ödeme imkanı doğuyor. Kredi kartına sahip olduğunuz bankanız böyle bir yapılandırma imkanı sunmuyorsa borçlarınızı bir başka bankaya aktarabilirsiniz.

Kredi kartı borcunuzu bir diğer bankadaki karta transfer edebilir ya da borç için kredi borcu transferi kredisi kullanabilirsiniz. Her iki durumda da yeni banka diğer bankadaki kredi kartı borcunuzu ödeyerek kapatıyor. Borcunuz taksitlendiriliyor ve daha düşük maliyetlerle geri ödeme şansı ortaya çıkabiliyor. Ancak bu imkandan yararlanmak için kart borcunuzun takibe düşmemiş olması gerektiğini hatırlatmakta yarar var. Bazı bankalar taksit ödemesine ara verme, erteleme gibi imkanlarla daha kolay ödeme yapma şansları sunuyor.

Kredi kartı borcunuzu uzun vadeye yayarak yeniden yapılandırmak ve taksitlendirmek istiyorsanız bankalar arası borç transferi yaparak bprç transfer kredisi ya da karttan karta borç aktarımı yoluyla kart borcunuzu ödenebilir hale getirebilirsiniz. Çoğu zaman daha düşük faiz oranlarından da yararlanma imkanı olduğu için borç transferi kredisi kullanma ve diğer karta borç aktarma işlemleri sizin için avantajlı olabilir. (kredi haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder