30 Yıl Vadeli Şekerbank Kiraya Son Konut Kredisi

Şekerbank Türkiye'de ilk defa 30 yıl vade ile ev kredisi kullanma imkanı sunuyor. Şekerbank'ın 30 yıl vadeli konut kredisi 1.29 faizli ve %1.50 işlem ücretli olarak kullanılabiliyor. Dileyenler işlem ücreti ödemeden % 1.35 faiz oranıyla konut kredisi alabiliyorlar. Türkiye'de devrim nitelğinde olan yeni mortgage ödeme modeline göre 360 ay vadeli konut kredisi kullanma imkanı doğuyor. 360 ay vadeli 100.000 TL konut kredisi kullanan bir müşteri aylık 1.303 TL taksit ödeyerek geri ödeme yapıyor.

Şekerbank'ın 30 yıla kadar vadeli ev kredisi kira öder öder gibi ev sahibi olma hayalini ilk defa bu kadar gerçeğe yaklaştırıyor. 'Kiraya Son Konut Kredisi'nin sunduğu uzun vadeli kredinin orta ve alt gelir grubundaki vatandaşları kolaylıkla ev sahibi yapacak nitelikte.

Türkiye'deki mortgage konut kredisi piyasasının işleyişini temelinden değiştiren bu iddialı kredi kampanyanın ev sahibi olmayı mümkün hale getireceği yorumları yapılıyor.

Uzun vadeli kredinin faiz oranları piyasadaki diğer faiz oranlarından yüksek olmayacak şekilde tasarlandı. Böylece uzun vadeden kaynaklanacak maliyet artışının da sınırlanacağı belirtiliyor. Uygulanacak düşük faiz oranları da uzun vadenin yanında ekstra bir avantaj sağlıyor ve ödenecek kredi taksitlerini düşürüyor. (kredi haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder