Kredili Mevduat Hesabı ile hesapta para yokken kredi



Türkiye'de faaliyet gösteren tüm bankaların müşterilerine sunduğu Kredili Mevduat Hesabı, hesapta para yokken nakit çekim yaparak kredi kullanma imkanı sunuyor. Halk arasında genellikle nakit avans olarak bilinen sistem ile vadesiz bir hesap ile nakit çekim mümkün oluyor. Bu hesaplar aynı zamanda kredili vadesiz hesap olarak da biliniyor. Bankalarda kredili mevduat hesabı açtıranlar hesaplarında para olmasa bile nakit çekebiliyor ve banka kartıyla alışveriş yapabiliyor. Kredili Mevduat Hesabı sadece nakit çekme imkanı sunmakla kalmıyor, banka kartı ile alışveriş yapılabiliyor ve otomatik ödeme talimatlarında bulunan faturalar aksatmadan ödenebiliyor.

Banka kartları aynı zamanda Ziraat ATM’lerinden 7 gün 24 saat boyunca kredi kullanma imkanı sunuyor. Kredili mevduat hesabından nakit çekmek için hesapta para olması gerekmiyor. Kredili mevduat hesabından kullanılan nakit avans niteliğindeki kredi için sadece kredi kullanılan günler için faiz ödeniyor. Kredili mevduat hesabının bakiyesinin eksiye düştüğü günler için ay (veya üç ay) sonunda faiz uygulanıyor. Hesaba para yatırıldığı anda mevcut borç otomatik olarak ödenerek sıfırlanıyor.

Siz de bir kredili mevduat hesabınız olsun isterseniz en yakın banka şubesine başvuru yapabilirsiniz. Hesap açtırmak için hayat sigortası yaptırmak gerekmediğini, hatta sıfır bakiye ile dahi kredili mevduat hesabı açılabildiğini hatırlatmak isteriz. Ancak bu hesabı açtırdınız diye abartılı boyutlarda kullanmayıp dikkatli hareket ederseniz, ihtiyacınızdan fazlasını çekmemeye özen gösterirseniz yararınıza olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder