Emekliye bayram ikramiyesi hesaba ne zaman yatacak?



Emekliye bayram ikramiyesi için Ramazan Bayramı öncesinde bekleyiş başladı. Geçen yıl ilk kez Ramazan Bayramı'nda uygulanan 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi, daha sonra Kurban Bayramı'nda da verilmişti. Hemen söyleyelim, aynı uygulama bu yıl da tekrarlanacak.

Emekliye bayram ikramiyesi bu yıl da var ama ne zaman verilecek? Ne zaman yatırılacak? Emekliye bayram ikramiyesinin yatırılacağı tarih için bir açıklama yapıldı mı? Emeklilerin merakla sorduğu bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Emekliye bayram ikramiyesi için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak geçen seneki örneklerden yola çıkalım ve bir sonuca varmaya çalışalım. Ramazan Bayramı bu yıl, Haziran ayının ilk haftasında kutlanacak. Tam tarih verecek olursak, 4 Haziran Salı günü başlayıp 6 Haziran Perşembe akşamı sona erecek. Bu durumda Ramazan Bayramı için ikramiyenin Mayıs ayının son haftasında yatırılması bekleniyor. Bakanlık tarafından resmi açıklama yapılır yapılmaz kesin tarihi hemen bildireceğiz.

2019 Ağustos ayı da emekliler için yine ikramiye ayı olacak. Emeklilere bu yılın ikinci bayram ikramiyesi Ağustos ayında ödenecek. Kurban Bayramı bu yıl 11 - 14 Ağustos günleri arasında kutlanıyor. Arefe günü de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5 Ağustos ile 9 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Bu tarihe kadar emekli olanlar da 1000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek. İlk ikramiyeden sonra emekli aylığı bağlananlar, 2019'u 1.000 TL ikramiye ile kapatacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder