Altına Taksit İmkanı Geri Geliyor

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun şubat ayında yürürlüğe koyduğu ve altın başta olmak üzere her türlü kuyumculuk ürününe kredi kartıyla taksit yapılmaması yönündeki hükmü kaldırmaya hazırlandığı açıklandı. Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı'nın, BDDK'nın internet sitesinde kamuoyu görüşün açılmasıyla birlikte altına taksit konusundaki tartışmalar yeniden alevlendi.

Taslağın mevcut haliyle yürürlüğe girmesi halinde kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek altın ve kuyum harcamalarında taksit uygulanamayacağına yönelik kısıtlama kaldırılacak. Söz konusu harcamalara en çok 4 ayla sınırlı olmak üzere taksit imkanı getirilecek. Böylece vatandaşlar eskisi gibi 12 veya 24 ay taksitle altın alamasa bile, en azından 4 ay taksit imkanından yararlanabilecek.

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilen altın harcamalarında taksit uygulanamayacağına dair mevzuat hükmü, yoğun tartışmalara yol açmış, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle vatandaşların şikayetine konu olmuştu. Kuyumculuk sektörüne bir nebze olsun nfes aldıracak yeni taksit uygulamasıyla şikayetlerin de hafiflemesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder