Bankalar 16 Eylül Cuma Tatil mi? Bayram Tatili Hangi Günlerde?

Kurban Bayramı tatili bu yıl da kafa karıştırıyor? Tatil kaç gün? Bankalar çalışıyor mu, ne zaman kapalı? Bu yıl da vatandaşın kafasındaki sorular bunlar.

2016 Kurban Bayramı 12 Eylül Pazartesi başlıyor. Resmi olarak dört gün tatil var. Bu durumda bankalar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri kapalı olacak. Ancak Cuma günü bayram değil ve bankaların normalde açık olması gerekiyor. Hükümet bu konuda bir karar aldı ve kamu personelinin 16 Eylül 2016 Cuma günü idari izinli sayılmasına karar verdi. Bu durumda Cuma günü kamu bankalarının personeli idari izinli sayılacak. Bankaların açık olması durumunda bile kamu bankalarından hizmet almak mümkün olmayacak.

Özel bankalar ise 16 Eylül Cuma günü açık. İdari izin özel sektörü etkilemediğinden tüm özel bankalar 16 Eylül'de çalışacak ve mesailerini tüm gün boyunca sürdürecek. İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, ING Bank, Finansbank, Denizbank, HSBC, Şekerbank gibi bankaların şubeleri 16 Eylül 2016 Cuma tarihinde tüm gün açık olacak ve personeli hizmet verecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder