Emekliye Kamu Bankalarından Sıfır Faizli Maaşın On Katı Kredi

Emekliye sıfır faizli, maaşın on katına kadar kredi geliyor. Medyada yer alan haberlere göre kamu bankalarının emekliye kredi sürprizi için hazırlıklar devam ediyor. Kampanya kapsamında emeklilere maaşlarının 10 katına kadar kredi verilecek. Üstelik sıfır faizli olarak. Kredinin geri ödemelerinin ise 12 ay sonra başlayacağı, yani bir yıl ödemesiz olacağı söyleniyor.

Bankaların kredi faizlerinin düşmemesi ve kredi kullandırmadaki isteksiz tavırları kamuyu yeni arayışlara itti. Hazırlanan yeni plana göre emeklilere kamu bankaları aracılığıyla faizsiz kredi kullandırılacak. Sosyal Sigortalar, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi fark etmeksizin tüm emekliler krediden yararlanacak. Kredinin Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank ve Vakıflar Bankası aracılığıyla kullandırılacağı söyleniyor. Kredi için dosya masrafı alınıp alınmayacağı merak konusu.

Emekli için düşünülen kredi planı gerçekleşirse emekliler maaşlarının on katına kadar krediyi 36 ay vadeli olarak kullanabilecekler. Kredinin 0 faizli oluşu ve geri ödemelerinin 12 ay sonra başlayacak olması dikkat çeken diğer unsurlar. Emekliler şimdiden kamu bankalarını ziyaret ederek bilgi almaya çalışıyorlar. Şu ana kadar bankalara bildirilmiş herhangi birşey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder