En Para Nokta Com'dan Bir İlk: İnternetten Masrafsız Kredi

Bankalardan kredi kullanırken öncelikle aylık faiz oranını gözden geçiririz. Düşük aylık faiz oranı elbette önemli ama uzmanlar, kredi kullanımında aylık faiz oranından önce yıllık maliyet oranına dikkat etmek gerektiğini söylüyorlar. Çünkü aylık faiz oranının üzerine kredi tahsis ücreti, peşin komisyon, sigorta ücreti gibi çeşitli masrafların binmesiyle yıllık maliyet oranı kabardıkça kabarır. Aylık faiz oranı düşük görünürken kredinin yıllık maliyeti % 25'leri, kimi zaman da % 30'ları bulur.

En Para Com, bu kargaşaya son vermek için internetten ihtiyaç kredisi kullandırma hizmetini başlattı. En Para Nokta Com'un fiziksel şubesi olmadığı için işletme giderleri de yok. Bu nedenle maliyetlerinin düşüklüğünü müşterilerine yansıtabiliyor ve gerek aylık faiz oranında, gerekse yıllık maliyet oranında en hesaplı seviyeleri sunabiliyor.

En Para Nokta Com reklamlarının sevilen kahramanı Kıllanan adam'ın kendine özgü üslubuyla "Herşeyin güzelini internetten alıyon da, krediyi de neden almıyon?" sözleriyle tanıttığı kampanyla birlikte Türkiye'de bir ilke imza atılıyor: İnternetten İhtiyaç Kredisi... En Para Nokta Com'un internet kredisinin dört önemli unsuru bulunuyor: 1 kuruş masraf yok. Sigorta yok. Şubeye gitmek yok. Her zaman düşük faiz var. Bunların dördünün bir aya gelmesiyle en düşük yıllık maliyet oranı oluşuyor ve müşteriyle paylaşılıyor. Masrafsız, komisyonsuz işlem ayrıcalığı ve avantajlı faiz oranları suunuluyor.

En Para Nokta Com ihtiyaç kredisinde 12 ay vadeye kadar faiz oranı aylık % 1.09 olarak uygulanıyor. Yıllık maliyet oranı ise % 15.70 düzeyinde bulunuyor. 24 ay veya 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanılması halinde de bu oranlar değişmiyor. 36 ay vadeli ihtiyaç kredisinde de aylık % 1.09, yıllık % 15.70 faiz oranları geçerli oluyor.

En Para Nokta Com'dan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenler, başvuruyu internet üzerinden yapıyorlar. Kredi başvurusu hemen değerlendirmeye alınıyor ve olumlu olması halinde onaylamanız için ödeme plüno ve sözleşme gönderiliyor. Sözleşmeyi onayladığınız anda krediniz hemen En Para Nokta Com'daki vadesiz hesabınıza aktarılıyor. Üstelik bu işlemler kefilsiz, teminatsız, imzasız gerçekleşiyor.

TEB müşterilerinin yüzde 80'i mobil ve internette...



Mobil bankacılık ve internet bankacılığı alanında farklı uygulamaları hayata geçirmesiyle tanınan TEB'in (Türk Ekonomi Bankası) interaktif kullanıcı sayısı günden güne artıyor. TEB yöneticilerinin verdiği bilgiye göre, 2014 yılının ilk ydi ayında dijital bankacılık kanallarının kullanımında büyük artış sağlanarak banka müşterilerinin yüzde 82'si mobil ve internet kanallarına taşındı. Böylece bankanın internet ve mobil bankacılık kullanıcı tabanı, aktif müşterilerimizin yüzde 25'ine ulaştı.

TEB’in ATM şubesi, internet şubesi, çağrı merkezi ve mobil bankacılık gibi alternatif kanallarını kullanan müşteri sayısı da 550 bini geçerken mobil uygulamayı kullanan müşterilerinin yüzde 48’i ise bankaya hiç uğramadığı, tüm işlemlerini mobil bankacılık uygulaması CEPTETEB, internet ve ATM'ler üzerinden yaptığı bildirildi.

Öte yandan TEB'in her yerden ücretsiz mobil bankacılık hizmeti sunan CEPTETEB uygulamasının, iPhone ve android tabanları cihazlardan sonra şimdi iPad ortamına da taşındığı açıklandı. CEPTETEB iPad uygulaması ile kredi borcu ödeme, EFT ve havale gibi günlük bankacılık işlemlerinizi rahatça gerçekleştiriliyor. CEPTETEB iPad’e özel yeni ekranlar ile hesaplardaki nakit akışı grafik üzerinden kolayca takip edilebiliyor.

Ayrıca ATM’den QR kod ile kartsız para çekme özelliği de CEPTETEB’de yer alıyor. CEBTETEB ile bankacılık işlemleri her an, her yerden, hızlı, pratik ve güvenli bir şekilde ücretsiz olarak gerçekleşiyor. CEPTETEB’in yeni fonksiyonu Finansal Durumum ile tüm varlık ve borç bilgilerinize anlık olarak ulaşılabiliyor. Böylece ödemelerin tarih ve durumuru ajanda üzerinden takip etmenin keyfi ve rahatlığı yaşanabiliyor. Piyasa Bilgilerli menüsü ile euro, dolar kurları gibi piyasa bilgilerine erişiliyor; hesaplama aracları ile kredi, mevduat getirisi gibi günlük finansal hesaplamalar kolayca yapılabiliyor.

Akbank Taksitli Artı Para Maldivler Tatiline Götürüyor

Akbank müşterisi olup da, ATM'lerden Taksitli Artı Para kullananlar, bugüne kadar hayallerini süsleyen Maldivler'de çift kişilik rüya gibi bir tatil kazanma şansı yakalıyorlar. Üstelik Taksitli Artı Para sayesinde her türlü ihtiyaçları için nakit çekerken taksit taksit ödüyorlar.

15 Ağustos'ta başlayıp 30 Eylül akşamına kadar Akbank ATM'lrinden Taksitli Artı Para kullanan müşteriler, kullandıkları her 100 TL için 1 adet çekiliş hakkı kazanıyorlar. Çekilişte kazandıkları takdird Türkiye'nin sonbaharı yaşadığı günlerde Hint Okyanusu'ndaki Maldiv adalarında herşey dahil, çift kişilik yaz tatilinin keyfini çıkarıyorlar. Akbank ATM’lerine kart ile giriş yapılan ekranda Taksitli Artı Para menüsüne ulaşabiliyor, limit dahilinde hemen nakit çekimi yapılabiliyor. İşlem tamamlandığı anda 1 kişilik Maldiv tatili çekiliş hakkı kazanılmış oluyor.

Akbank Taksitli Artı Para ile Maldivler Tatili çekilişi, 13 Ekim 2014 tarihinde Beşiktaş 25. Noterliği bahçe katında halka açık olarak yapılacak. İsteyenler noter huzurundaki bu çekilişi yerinde izleyebilecekler. Çekiliş sonuçları 15 Ekim 2014 tarihli Akşam gazetesinde ilan edilecek. Asil ve yedek talihlilere ayrıca taahhütlü posta kanalıyla da tebligat yapılacak.

Akbank Taksitli Artı Para Nedir?

Belirlenen bir limit dahilinde vadesiz mevduat hesabına tanımlanan ve hesapta yeterli bakiye olmadığında bile birçok bankacılık hizmetinden yararlanma olanağı sağlayan kredili mevduat hesabıdına Akbank Artı Para adı veriliyor.

Taksitli Artı Para ise, Artı Para limitinden kullanılan tutarın taksit taksit ödenmesine imkan sağlıyor. Böylece her türlü nakit ihtiyacında Akbank ATM'lerinden yapılan Artı Para kullanımları belirli bir ödeme planı üzerinden taksitlendirilmiş oluyor. Akbank Taksitli Arta Para ile ilgili daha ayrıntılı bilgi Akbank internet sitesinden alınabiliyor.

Altına Taksit İmkanı Geri Geliyor

Kısa adı BDDK olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun şubat ayında yürürlüğe koyduğu ve altın başta olmak üzere her türlü kuyumculuk ürününe kredi kartıyla taksit yapılmaması yönündeki hükmü kaldırmaya hazırlandığı açıklandı. Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı'nın, BDDK'nın internet sitesinde kamuoyu görüşün açılmasıyla birlikte altına taksit konusundaki tartışmalar yeniden alevlendi.

Taslağın mevcut haliyle yürürlüğe girmesi halinde kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek altın ve kuyum harcamalarında taksit uygulanamayacağına yönelik kısıtlama kaldırılacak. Söz konusu harcamalara en çok 4 ayla sınırlı olmak üzere taksit imkanı getirilecek. Böylece vatandaşlar eskisi gibi 12 veya 24 ay taksitle altın alamasa bile, en azından 4 ay taksit imkanından yararlanabilecek.

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilen altın harcamalarında taksit uygulanamayacağına dair mevzuat hükmü, yoğun tartışmalara yol açmış, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle vatandaşların şikayetine konu olmuştu. Kuyumculuk sektörüne bir nebze olsun nfes aldıracak yeni taksit uygulamasıyla şikayetlerin de hafiflemesi bekleniyor.

Odeabank Nakit Hazır İhtiyaç Kredisi - 0.29 Faiz ile

Odeabank Nakit Hazır ihtiyaç kredisi kampanyaları devam ediyor. Yaz aylarını geride bırakıp Eylül ayına adım atmaya hazırlandığımız şu günlerde yaklaşan sonbahar masraflarını karşılamak için Odeabank’ın son kredi kampanyası birebir. Kampanya % 0.29’dan başlayan faizlerle ihtiyaç kredisi kullanma olanağı sağlıyor. Odeabank Nakit Hazır kredi kampanyasında üst limit ise 50.000 TL.

Odeabank’ın Eylül ayı kampanyası Ağustos ayının son günlerinde start verdi. Kampanyadan yararlananlar % 0.29’dan başlayan faiz oranlarıyla Nakit Hazır kredisi kullanabiliyor. Kapıya dayanmış okul masrafları ve diğer tüm sonbahar gereksinimleri dert olmaktan çıkıyor. Odeabank’ta % 0.29′dan başlayan faizlerle İhtiyaç Kredisi kullanmak mümkün. Kredini üst limiti 50.000 TL.

Odeabank İhtiyaç Kredisi başvurusu yapmak için NAKIT boşluk T.C. kimlik numaranızı yazıp 8444′e göndermek yeterli oluyor. Kredi 36 aya varan vadelerle kullanılabiliyor. 15.000 TL’ye kadar olan kredi tutarları için gelir belgesi istenmiyor.

Kampanya kapsamında 9 ay vadeli olarak 3.000 TL kredi kullananlar % 0.29 faiz oranından yararlanıyorlar. Daha yüksek tutarlar ve vadeler için % 1.19 ve % 1.29 gibi faiz oranları uygulanıyor. Örneğin 36 ay vadede 10.000 TL kredi kullanmak isteyenler % 1.29 faiz oranından yararlanırken, 36 ay vadeli olarak 20.000 TL kredi kullananlar için aylık % 1.19 faiz oranı uygulanıyor.

İş Bankası 36 Ay Vadeli Düşük Faizli İhtiyaç Kredisi

İş Bankası'nın yaz başında startını verdiği düşük faizli İhtiyaç Kredisi kampanyası devam ediyor. 31 Ağustos tarihinde sona erecek olan kampanya kapsamında İş Bankası müşterilerine avantajlı kredi kullanma fırsatı sunuluyor. İş Bankası'nın sunduğu yaz kredisi kampanyasından serbest meslek sahipleri, tüm ücretli çalışanlar ile emekliler yararlanabiliyor, her türlü ihtiyaçları için aylık % 0,90 faiz oranıyla 12 ay vade ve 5.000 TL’ye kadar kredi kullanabiliyor. Kampanya kkapsamında 50.000 TL ve 36 aya kadar kredi kullanma imkanı da sunuluyor.

İş Bankası'nın düzenlediği kampanyaya ülke genelindeki 1.300'ü aşkın şubenin yanında Anında Bankacılık kanallarıyla da başvuru yapmak mümkün... Kampanyaya cep telefonuyla hemen başvuru yapmak için NAKİT, TC KİMLİK NO, İSTENİLEN KREDİ TUTARI, AYLIK GELİR aralarında boşluk bırakarak 4402’ye SMS gönderilebiliyor.

Kampanyaya ayrıca İş Bankası internet şubesinden, Bankamatiklerden, 0 850 724 0 724 numaralı telefon şubesindn İşCep, İşPad veya İşWap’tan da kolayca başvuru yapılabiliyor. Başvurunuzu hangi kanaldan yaparsanız yapın, cevabı hemen cebinize geliyor.

İş Bankası ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında 5.000 TL kredi çekilmesi halinde 12 ay vadede faiz oranı aylık % 0.90 oluyor. Tahsis ücreti olarak sadece 90 TL alınıyor. Bu miktarda krediyi aylık 447 TL taksitler halinde toplam 12 taksitte geri ödemek mümkün... 10.000 TL tutarında kredinin 12 ay vadeyle kullanılması durumunda aylık faiz % 1.10 olurken , 50.000 TL tutarında kredi için 36 ay vadede aylık % 1.10 faiz oranı uygulanıyor. Kredi tahsis ücreti ödemek istemeyenler de 50.000 TL kredi için 36 ay vadede aylık % 1.15 faiz oranından yararlanıyorlar.

Azami kredi tutarırır 50.000 TL, azami vadenin 36 ay olduğu İş Bankası kampanyasında aylık taksit tutarları, geri ödemeler 1 ay sonra başlayacak şekilde hesaplanıyor. Kefil ön şartı aranmamakla birlikte, şubelerimiz gerekli gördükleri takdirde kefil talep edilebiliyor.