TEB Konut Kredisi Faizini Yüzde 1'in Altına Çekti

Gayrımenkul sektörünün en hareketi mevsimi olarak bilinen yaz aylarına girdiğimiz bugünlerde bankalar da konut kredisi faizlerini cazip oranlara çekmeye başladı. Konut satışlarını hızlandırmak için başlatılan faiz indirimi kampanyalarında ilk adım TEB'den geldi. Bankadan yapılan açıklamada konut kredisi faizlerinin % 0.99'a çekildiği bildirildi.

Merkez Bankası'nın ocak ayı sonunda faizleri yükseltmesiyle birlikte konut kredisi alanında da genel bir faiz yükselişi yaşanmıştı. Ancak Mayıs ayında piyasaların yeniden canlılık kazanması üzerine faizlerde azalış süreci başladı. Cazip konut kredisi teklifleriyle tanınan TEB Bankası, yaz aylarına özel bir kampanya düzenleyerek konut kredisi faizini yüzde 1'in altına çeken ilk banka oldu.

TEB'in aylık % 0.99 cazip faizli kampanyasında 120 aya kadar vadeli konut kredisi kullanılabiliyor. Kampanya kapsamında 100.000 TL konut kredisi kullanılması halinde 2.710 TL masraf ödenmesi gerekiyor. Masraf adı altında dosya ücreti, ekspertiz ücreti, ipotek ücreti ve sigorta ücretlerinin tamamı yer alıyor. Faiz oranı ve masraf toplamıyla birlikte aylık kredi maliyeti sadece % 1.05 olurken, konut kredisinin yıllık toplam maliyet % 12.56 düzeyinde bulunuyor.

TEB'in yaz kampanyasına başvuru yapılarak 100.000 TL konut kredisi kullanılması durumunda 120 ay boyunca sabit olarak 1.428 TL taksit ödemesi yapılıyor. Sabit faizli bir konut kredisi ürünü olduğu için önümüzdeki 10 yıllık süreçte faizler yükselse de, düşse de 1.428 TL tutarındaki ödemede değişiklik olmuyor. Ancak faizlerin daha da düşmesi durumunda bankayla masaya oturularak krediyi yeniden yapılandırmak mükmün olabiliyor. Faiz düşüşlerinde isteyenler kredinin yeniden yapılandırılmasını talep edebiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder