Kredi Notunuzu Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Bankaların ihtiyaç kredisi verirken müşterisinin kredi notuna büyük önem verdiğini hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda kredi skoru ve kredi sicili olarak da bilinen kredi noturu, kredi çekmek isteyen müşterinin geçmişteki ödeme kapasitesine ve çeşitli risk faktörlerine bakarak belirlenen bir not olarak tanımlayabiliriz. Herhangi bir bankaya kredi başvurusu yaptığımızda banka yetkilileri ilk olarak kredi notumuzu kontrol ederler ve kredi değerlendirmesi sırasında büyük önem verirler. Kısacası kredi notu veya kredi skoru çok önemli bir kriterdir.

Kredi notu yüksek olanlar daha kolay ve avantajlı ihtiyaç kredisi kullandığı için herşeyden önce bankalara ödemelerin düzenli ve zamanında yapılması önemli... Düşük kredi notuna kredi veren bazı bankalar da var ama avantajlı kredi kullanmak istiyorsak notumuz yüksek olmalı... Kredi başvurusu sırasında sorun yaşamamak için aşağıdaki önerilere dikkat etmemiz gerekiyor:

Takibe Düşmeyin: Varsa kredi takiplerini ve geciken ödemeleri bir an önce kapatın. düzenli hale getirmek. Bankaların takipte olan kişilere kolay kredi vermediğini aklınızda tutarak ödemelerinizi düzenli hale getirin. Dağınık haldeki borçları tek bankada toplamak ve taksitleri ödenebilecek seviyelere çekmek yararlı olabilir.

Kullanmadığınız Hesapları Kapatın: Halen kullanmadığınız ancak hala aktif olan hesaplarınız varsa bunlar olumsuz etkileyebilir, kredi notunu düşürebilir. Kredi geçmişinde yer alan bu tür hesapları bir an önce kapatmaya öncelik vermelisiniz.

Kredi Notunuzu Kontrol Edin: Bu önerimiz, daha önce hiç kredi kullanmamış olanlara... "Ben daha önce kredi kartı kullanmadım, kolay kredi alırım" diye düşünmeyin. Kredi notunuzu kontrol ettikten sonra başvuru yapmalısınız. Daha önce hiç kredi kullanmamış olanların kredi notu yüksek olacak diye bir kural yok. Tam tersine, daha önce kredi çekmemiş olanların kredi notu düşüktür. Bunu aklınızdan çıkartmayın. Başvuru yapmadan önce düzenli ödemeler yapabileceğiniz bir kredi hesabı oluşturup notunuzu yükseltmeye bakmalısınız.

Faturalarınızı Kredi Kartınızla Ödeyin: Kredi notunu yükseltmenin bir diğer yolu da faturaların kredi kartıyla ödenmesidir. Faturalarınızı kredi kartınızla düzenli ödemişseniz, bankalar nezdinde güvenilir müşteri sınıfına girmek kolaylaşır. Bu nedenle sadece elektrik, su, internet, doğal güz faturalarını değil, tüm faturalarınızı kredi kartıyla ödemeye bakın.

Red Cevabında Hemen Dağılmayın: Bir bankaya yaptığınız kredi başvurusu onay almazsa, kredi çıkmazsa hemen moralinizi bozup başka bir bankaya koşmayın. Biraz sakin olun ve bekleyin. Farklı bankalara sürekli olarak yapılan başvurular da kredi notunuzu olumsuz etkiler. Red cevabı aldığınız bir başvurudan sonra hemen başka bir bankaya başvuru yapmayın. Unutmayın, bankaların hepsinin birbirinden haberi vardır. Nasıl adım attığınızı bilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder