Halkbank Güvenceli KOBİ Ödeme Sistemi Nasıl İşliyor

Halkbank'ın tüm KOBİ'lerin hizmetine sunduğu Güvenceli Ödeme Sistemi ile artık KOBİ'lerin ödeme alışkanlıkları tamamen değişiyor. Halkbank güvencesi altında sunulan sistemle KOBİ'lerin alacak verecek derdi son buluyor. Ticari mal alımı yapan alıcının borcu, hesabında para olmasa da ödeme vadesi geldiğinde otomatik olarak kredi limitinden ödeniyor. Satıcının ise ihtiyacı olması durumunda, alacağını ödeme vadesi gelmeden kolayca iskonto etmesine olanak sağlanıyor.

Güvenceli KOBİ Sistemi Avantajları

Alıcı ile satıcı arasındaki güven sorununu ortadan kaldırıyor.

Ticarette yoğun olarak kullanılan çek, senet, teminat mektubu gibi enstrümanların yerine kullanılabiliyor. Böylece perasyonel kolaylık ve maliyet avantajı sağlıyor.

Satıcı, müşterisine sattığı malın bedelini vadesinde kesin tahsil edeceği güvencesiyle ticarete devam ederken, alıcı da Halkbank güvencesiyle çalışıp, ödemelerini tam ve zamanında gerçekleştirerek itibar sahibi oluyor.

Sistemdeki tüm işlemler hem internet şubeden, hem de klasik şube kanalıyla yapılıyor. İleri vadeli ve geçmiş dönemli ödeme talimatları Halkbank internet şubesiden izlenebiliyor.

Vadeli alacakları zamanında tahsil etme güvencesine kavuşan satıcılar, ihtiyaç anında vadeyi beklemeden alacaklarını iskonto edebiliyor.

Sistemin İşleyiş Özellikleri

Alıcılar Açısından: Halkbank şubesini ziyaret ederek Güvenceli kredi limitini oluşturduktan sonra alıcı sözleşmesini imzalıyor.

Ödeme talimatı girişlerini gerçekleştiriyor. Ödeme talimatları Güvenceli KOBİ Ödeme kullanılabilir limiti dahilinde veriliyor.

Müşterisi olduğu Halkbank şubesine talimat vererek ya da internet şubesini kullanarak ödeme talimatının (tutar, vade ve satıcı bilgileri) girişini yapıyor.

Satıcılar Açısından: SMS ile alıcı tarafından girilen ödemeden haberdar ediliyor ve işlemi internet şubesi veya şube ekranları aracılığıyla onaylıyor.

Alacağı için vade tarihini bekleyebileceği gibi, ihtiyaç duyması halinde vade tarihinden önce alacağını şubesinden iskonto edebiliyor.

Vade tarihinde alıcı hesabında yeterli bakiye olması halinde, kendisine açılan Kredili Mevduat Hesabından tahsilat sağlanıyor. Yeterli bakiye olmaza bile Güvenceli KOBİ Ödeme sayesinde satıcı hesabına ödeme transferi gerçekleştiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder