Bank Asya İhtiyaç Pratik ile 36 Taksitle Bilgisayar Almak Mümkün...

Bank Asya'nın yeni kartı İhtiyaç Pratik, bilgisayar, televizyon ve cep telefonu gibi teknoloji ürünlerine 36 taksit imkanı getiriyor. Teknolojik ihtiyaçlara ulaşmayı kolaylaştıran İhtiyaç Pratik ile 36 aya kadar taksit imkanının yanısıra kampanyalar dahilinde puan kazanma imkanı da sunuluyor.

Bank Asya'nın tüm müşterileri için hazırladığı İhtiyaç Pratik kartının kullanımında hangi kar oranını ve vadenin uygulanacağını müşteri belirliyor. Bank Asya ise bir limit tahsis ediyor. Böylece ortaya özel bir bireysel finansman desteği ürünü çıkıyor. Müşterinin yapacağı alışverişlerde bu ürünün debit kart aracılığıyla POS üzerinden kullanılması sağlanıyor.

Katılım bankacılığına uygun şekilde tasarlanan İhtiyaç Pratik ile alışverişler peşin yapılırken taksitle ödeniyor. Üstelik anlaşmalı üye iş yeri gözetmeksizin her mağazada kullanılabiliyor. Müşteri kısaca "murabaha" adıyla bilinen peşin alım - vadeli satış işlemine konu olabilecek ürün ve hizmet sunan iş yerlerinden alışverişini önce tek çekim olarak gerçekleştiriyor. Daha sonra ödemelerini 36 ay vadede Bank Asya'ya yapıyor. Vade taksitleri ise, baştan anlaşılmış vade ve kar payı üzerinden taksitli olarak gerçekleşiyor.

Bilgisayar, cep telefonu, televizyon gibi teknoloji ürünü satın alırken bu ürünün 1.000 TL olduğunu varsayalım. Bu durumda Bank Asya'nın sağlayacağı finansman tutarı da 1.000 TL oluyor. Bankaya aylık % 1.25 müşteri kar oranı üzerinden 36 taksitte geri ödeneceğini düşünecek olursak, aylık ödemeler 36 TL'ye denk geliyor. Mağazadan 5.000 TL tutarında teknoloji ürünü alınması durumunda aylık 180 TL, 10.000 TL tutarında ürün satın alınması halinde de aylık 360 TL taksit ödemesi yapılıyor.

İhtiyaç Pratik Kartı Özellikleri

Bank Asya'nın sunduğu bireysel finansman desteği için dosya masrafı olmadığı gibi yıllık aidatı da bulunmuyor.

İhtiyaç Pratik kullanımında minimum işlem tutarı yok. 50 TL'nin üzerindeki alışverişler başvuru sırasında belirlenen vade ve oran üzerinden taksitlendiriliyor.

İhtiyaç Pratik için tahsis edilen limit nakit olarak kullanılamıyor. Ancak müşterinin mevcut cari hesabında bulunan tutar ATM ve PYM'lerden çekilebiliyor.

Bank Asya tarafından tahsis edilen limit 6 ay boyunca geçerli... 6 ay sonunda limit geçerlilik süresi otomatik olarak uzatılıyor.

İhtiyaç Pratik kartı internet ortamında da kullanılabiliyor. Debit kart kullanımına açık olan yurt içi e-ticaret sitelerinde ve 3D secure işlem yapılabilen internet sitelerinden alışveriş yapılabiliyor.

İlgili döneme ait hesap özeti klasik posta ve e-posta kanallarıyla bildiriliyor. Ayrıca Bank Asya şubeleriyle internet şubesinden detaylı bilgi alınabiliyorr. Hesap Özeti borç bilgisi ödeme tarihinden önce SMS ile hatırlatılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder