Almanya'daki Türkler İçin Ziraat Bankası Evim Türkiye Konut Kredisi

Almanya'da yaşarken Türkiye'den ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini Ziraat Bankası gerçekleştiriyor. Ziraat Bankası'nın Almanya'da yaşayan Türkler için hazırladığı Evim Türkiye Konut Kredisi ile Türkiye'de ev sahibi olmak kolaylaşıyor.

Almanya'da yaşayıp da Türkiye'den bir ev sahibi olmak isteyenlerin atması gereken ilk adım Türkiye'den kendi tercihlerine uygun yazlık veya kışlık bir ev seçmek... Evinizi seçtikten sonra Ziraat Bankası'nın Evim Türkiye kampanyası kapsamında verdiği 250.000 €'ya kadar konut kredisi kullanılabiliyor. Kredi çekildikten sonra 15 yıla (180 ay) varan vadeler ve aylık eşit taksitlerle geri ödemesi yapılıyor.

Ziraat Bankası'nın Almanya'da ikamet edenler için hazırladığı Evim Türkiye Konut Kredisi'nden yararlanmak için satın alınacak daire veya müstakil evin inşaatının tamamlanmış olması gerekiyor.

Kullanılacak konut kredisinin miktarı belirlenirken evin ekspertiz değeri esas alınıyor. Ekspertiz değerinin yüzde 75'ine kadar Evim Türkiye kredisi kullanılabiliyor.

Kredi miktarı ise gayrımenkul başına en az 25.000 €, en fazla 250.000 €'ya kadar oluyor. Bir başka deyişle 25.000 € ile 250.000 € arasında istenilen miktarda konut finansmanı Ziraat Bankası tarafından sağlanıyor.

Ziraaat Bankası'nın Evim Türkiye kampanyası kapsamında 5 yıl için yıllık % 6.75, 10 yıl için yıllık % 6.90 kredi faiz oranı uygulanıyor. Kredi süresinin en fazla 15 yıl olduğu kredi kampanyasında faiz ve anapara geri ödemesi her ayın sonunda yapılıyor.

Almanca'da "Tilgung" olarak bilinen anapara geri ödemesi, kredi başlangıcında en az yıllık % 7 oranında anapara geri ödemesi şeklinde gerçekleşiyor.

Ara ödeme yapmak isteyenler için yılda bir kere mahsus olmak üzere toplam kredi miktarının % 5'lik kısmının ara ödeme olarak yapılması mümkün oluyor.

% 2 oranındaki kredi işlem komisyonu, kredi tutarından peşinen mahsup ediliyor.

Kredi Bekletme (Hazırda Tutma) Masrafı: Kredi anlaşması Ziraat Bankası tarafından kabul edildiği tarihten sonraki dördüncü aydan başlayarak, kabul edilen fakat kullanılmayan kredi miktarı üzerinden aylık % 0,25 olarak hesaplanıyor.

Bu konuda bir örnek verecek olursak, 10 yıllık vadeyle kullandırılan 50.000 € kredi tutarı için uygulanan efektif faiz oranı % 7,62, nominal faiz oranı % 6,90 oluyor. 120 ay boyunca 574,67 € aylık taksit ödenmesi gerekiyor.

Ziraat Bankası Evim Türkiye Konut Kredisi'nden faydalanabilmek için gerekli koşullar ise şöyle sıralanıyor:

İyi bir kredibiliteye sahip olmak,

Asli ikametgah ve iş adresinin Almanya’da bulunması,

Serbest meslek sahibi olmayıp, aylık düzenli bir gelirin bulunması (sözleşmeli personel / işçi / memurlar),

Evli olanlarda, kredi talebinin eşler tarafından birlikte yapılması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder