PTT Şubelerinden Kredi Kartı Ödemesi Nasıl Yapılıyor?

Kredi kartı ödemelerinizi, müşterisi olduğunuz bankaya gitme zahmetine katlanmadan ödeyebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu işlemi PTT şubelerinden yapmanın sayısız avantajı var. Elektrik, su, internet gibi diğer faturalarınızı PTT şubelerine öderken kredi kartı ödemenizi de aynı anda aradan çıkarabilirsiniz. Üstelik ilave hiçbir işlem ücreti ödemeden bunu yapabilirsiniz. Çünkü kredi kartı tahsilatı işlemlerinden PTT herhangi bir ilave işlem ücreti almıyor. Sizden tehsil edilen tutar, müşterisi olduğunuz bankanıza gönderiliyor.

PTT'nin kredi kartı borcu tahsilatlarında özen gösterdiği bir husus daha var. PTT tarafından kredi kartı tahsili işlemleri, bankaların müşteri bilgilerinin gizliliği prensibi sebebiyle tamamen sizin beyanınıza göre yapılıyor. Başka bir deyişle, ödeme anındaki kart borcunuz, kişisel bilgileriniz PTT ekranlarına banka tarafından yansıtılmadığı, dolayısıyla bilgileriniz gizli kaldığı için sizin beyanınıza göre işlem yapılıyor.

Kredi kartı ödeme işlemi sırasında 16 haneli kredi kartı BIN numaranız, ad soyad ve tutar bilgileri, sizin tarafınızdan beyan edildiği şekilde sisteme girilerek tahsilat işlemi yapılıyor ve tahsilat bilgileri aynı günün akşamında müşterisi olduğunuz ilgili bankaya iletiliyor.

PTT şubelerinden kredi kartı tahsilatı yapılan anlaşmalı bankalar şöyle sıralanıyor: Garanti Bankası, Finansbank, Denizbank, Bank Asya, Yapı Kredi Bankası, Akbank, İş Bankası, Vakıfbank, Odeabank, İş Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Halkbank, ING Bank, HSBC, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Şekerbank, Tekstil Bank, Anadolu Bank, Burgan Bank.

Ayrıca posta çeki hesabı olan müşteriler, IPC sisteminden ve PTTMatik cihazlarından da kredi kartı ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder