İş Bankası - Hangi Kredi Hangi Belgelerle Kullanılıyor

Ülkemizin şube açısından en yaygın ve en çok tercih edilen bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan ihtiyaç kredisi veya diğer kredileri kullanmak için hangi belgelerin istendiği hep merak edilir. Kimileri İş Bankası'ndan kredi kullanmanın oldukça zor olduğunu iddia ederken kimileri de sanılanın tersine son derece kolay olduğunu söyler. Bu ikilemi ortadan kaldırmak için İş Bankası müşterilerinin hangi belgelerle ihtiyaç kredisi ve diğer kredileri kullandığını araştırdık.

İş Bankası şubelerinden ihtiyaç kredisi (bireysel kredi) kullanmak için öncelikle başvuru formu doldurulması gerekiyor. Temel belgeler arasında ayrıca nüfus cüzdanı ve sürücü belgesinin aslı ve fotokopisinin de yanınızda bulunması olmazsa olmazlardan birisi... Gelir durumunuzu gösteren belge de elbette isteniyor. Bunlar, İş Bankası'nın ihtiyaç kredisi başta olmak üzere tüm kredi ürünleri için gerekli olan temel belgeleri oluşturuyor.

Kredi Ürünleri İçin Gerekli Diğer Belgeler

2/B Kredisi

Başvuru ücretinin yatırıldığını belgeleyen dekont isteniyor. Bunun yanına hak sahibi olunduğunu ve tapu devrenin gerçekleşmesi için ödenmesi gereken tutarı belirten yazılı tebligatın yapılmış olduğunu gösteren belge gerekiyor.

Çevreci Kredi

Hizmet veya mal henüz satın alınmamışsa, proforma faturanın sunulması gerekiyor. Eğer hizmet veya mal satın alınmışsa, kredi kullandırım tarihinden en fazla bir hafta önce düzenlenmiş fatura aslının bulundurulması şart...

Satın alınacak dayanıklı tüketim mallarının yüksek enerji verimli sınıfa (A, A+, A++, A+++) dahil olduğunun proforma fatura veya asıl fatura üzerinde belirtilmesi, ürünün garanti belgesi ile birlikte gelen Enerji Verimliliği Etiketi üzerindeki bilgilerle doğrulanması gerekiyor.

Eğitim Kredisi

Çocuğunuzu okutmayı düşündüğünüz okulun eğitim bedelini gösterir fatura aslı ve / veya öğrenci kayıt belgesi ve / veya okul ücretini gösterir belge sunulması gerekli... Bu belgeyle beraber nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, gelir belgesi gibi diğer temel belgelerin de olması gerektiğini unutmayın.

Taşıt Kredisi

0 km araç satın almak istiyorsunuz o taşıta ait proforma fatura, 2. el taşıt almayı planlıyorsanız satışı yapan kişiye ait son Motorlu Araç Tescil ve Trafik Belgesi olması gerekiyor.

Türkiye'nin Ev Kredisi

Satıcıya ait son tapu belgesinin fotokopisi, satın alınacak konut üzerindeipotek, rehin, vs bulunup bulunmadığını gösterir Tapu Dairesi yazısının alınmış olması gerekli...

Konut ve Yapı Güçlendirme Kredisi

Güçlendirme çalışması ile ilgili inşaat firmasının düzenlendiği proforma faturanın yanısıra tapu belgesinin fotokopisi, ipotek tesis edilecek konut üzerinde ipotek, rehin bulunup bulunmadığını gösteren Tapu Dairesi yazısı bulunmalı...

Tüketici Destek Kredisi

Ev Teminatlı Destek Kredisi adıyla da bilinen Tüketici Destek Kredisi ürünü için temel belgelere ek olarak ipotek tesis edilecek konut üzerinde ipotek ve rehin bulunup bulunmadığını gösteren Tapu Dairesi yazısı şart koşuluyor.

Emekli Kredisi

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) maaş alan tüm emeklilerin banka şubesine emekli tanıtım kartını ve emekli aylığının kaydedildiği hesaba ait banka hesap cüzdanını götürmesi yeterli oluyor.

Arsa Kredisi

Tapu belgesinin fotokopisiyle birlikte ipotek tesis edilecek arsa üzerinde ipotek, rehin bulunup bulunmadığını gösteren Tapu Dairesi yazısı gerekli...

Emeklilikte Evim Olsun Kredisi

Personel kimliğinin yanısıra işe giriş tarihi ve emeklilğe hak kazanılacak / emekli olunacak tarihi belirten ve çalışılmakta olan kurumdan alınacak bir yazı yeterli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder