Dünyanın En Büyük Bankası ICBC Türkiye'ye Geliyor

Dünyanın en büyük bankası olarak tanınan Çinli ICBC Bank, Türkiye'deki cazip fırsatları değerlendirmek üzere bankacılık sektörüne girmeye hazırlanıyor. Tekstilbank'ın yüzde 75,5 hissesini satın almak üzere anlaşan ICBC Bank tarafından yapılan açıklamada, Tekstilbank hisseleri için değerlemenin 669 milyon lira üzerinden gerçekleştiği, gerekirse geri kalan yüzde 24,5 hisse için de çağrı yapılabileceği duyuruldu.

Tam ismi Industrial and Commercial Bank of China olan ve kısaca ICBC Bank olarak bilinen banka, aktif büyüklük açısından Çin'in ve dünyanın en büyük bankası konumunda bulunuyor. Hisse alımının GSD Holding hissedarlarının onayını gerektirdiğini belirten ICBC, anlaşmanın Haziran başına kadar yapılması beklenen GSD Holding genel kurulunda hissedarların onayına sunulacağını da açıkladı.

ICBC'nin Türkiye'de faaliyete geçtiği zaman Tekstilbank ismini mi kullanacağı, yoksa tüm dünyada bilinen ismiyle mi geleceği ise henüz netlik kazanmadı. ICBC yetkilileri de bu konuda herhangi bir açıklama yapmadılar. Bankanın, hangi isim altında olursa olsun Türk bankacılık sektörüne ve kredi piyasasına artı bir canlılık getirmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder