Kredi Kartı Borç Transferi ve Taksitlendirilmesi Nasıl Yapılır

Kredi kartı borçlarını taksitlendirmek için değişik yollar var. Bunlardan biri bir başka bankadan borç transferi kredisi kullanmak . Borç transfer kredisi ile mevcut kredi kartı borçları kapatılarak sıfırlanıyor. Alınan kredi taksitlerle geri ödeniyor. Böylece kredi kartı borçları taksitlendiriliyor ve belirli bir vadeye yayılıyor.

Bir diğer seçenek ise bir başka bankadaki kredi kartına borç transferi yapmak. Bir bankada bulunan kredi kartı borçlarınızı diğer bankadaki kredi kartına transfer edebilirsiniz. Transfer edilen kredi kartı borcu taksitlendirilebiliyor. Böylece birikmiş kredi kartı borçlarını taksitle ödeme imkanı sağlanıyor. Bankalar kredi kartı borç transferi ve taksitlendirme işlemini isteyerek yapıyorlar ve genellikle aynı gün içinde sonuçlandırıyorlar. Bankalar için borç transferi bir başka bankanın müşterisini kendi müşterisi haline getirmek anlamına geliyor. Bu nedenle bankalar bu işlem için çok istekli. Bankalar yeni müşteri arayışında oldukları için hiç çekinmeden kredi borç transferi için başvuru yapabilirsiniz.

Borç transferinin kredi kartına aktarımının yapılabilmesi için öncelikle bir başka bankada daha kredi kartınızın olması gerekli. Eğer başka bankada kredi kartınız yoksa kolaylıkla yeni bir kredi kartı için başvuru yapabilirsiniz. Borç transferi işlemi kartın kullanılabilir limitleri dahilinde yapılıyor. Bu nedenle aktarım yaptığınız bankanın kart limitlerinin dolu olmaması gerekiyor. Kullanılabilir kart limitinin yanı sıra bir de her banka tarafından ayrı olarak belirlenen alt ve üst kredi kartı borç transfer limitleri bulunuyor. Transfer edilecek kredi kartı borcunun bu limiti de aşmaması gerekiyor.

Kredi kartı borç transferiyle aktarılan borç taksitlendiriliyor. İlk işlem sırasında belirli bir işlem ücreti uygulanıyor ve bu işlem ücreti ilk ekstreye yansıtılıyor. Taksitler ise her ayın kart ekstresine yansıtılıyor.

Borç transferi işlemi yapıldığı anda diğer bankadaki borç kısmen veya tamamen kapanmış oluyor. Ödenen borç tutarı için artık o bankada faiz işlemiyor ve kart limiti ödenen borç tutarınca açılıyor. (kredi haber)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder